Hessu-koiran arki sujuu lapsiperheessä

16.09.2019

Kun lapsiperheessä on koira, on tärkeää, että lemmikin ja lasten yhteiselo sujuu hyvin. Krista Kuusisto toi kultaisennoutajansa Hessun Murren Kontaktikurssille oppimaan arkitaitoja, jotta 11-kuukautisen koiran elämä lapsiperheessä olisi tulevaisuudessa mahdollisimman sujuvaa.

Krista on kolmen lapsen äiti sekä perhepäivähoitaja, ja hän päätti jo koiraa hankkiessaan, että vie Hessun koirakouluun.

– Minulle on tärkeää, että Hessusta tulee kunnon kansalainen ja että se tulee loistavasti toimeen lasten kanssa, Krista tiivistää.

Kun Krista suuntasi Hessun kanssa Kontaktikurssille, hän huomasi hyvin pian vahvistaneensa yhteyttä koiraansa.

– Kurssilla oivalsin, miten palkitseminen vaikuttaa koiraan. Ennen Hessu saattoi haukahdella lenkillä vastaantuleville koirille, mutta kurssin oppien ansiosta saan nykyään ohjattua Hessun huomion itseeni silloinkin, kun vastaan tulee muita koiria, Krista kertoo.

Tärkeintä Kristalle on kuitenkin se, että hän saa kontaktin lapsiperheensä koiraan silloinkin, kun tämä innostuu lasten leikeistä.

– Meillä pyörii enemmän tai vähemmän lapsia joka päivä. Osa heistä on vasta 1–2-vuotiaita taaperoita, joilla on nopeita ja arvaamattomia liikkeitä. Tällaisissakin tilanteissa saan Hessun tulemaan luokseni hakemaan palkkaa, kun annan palkkausäänen.

Koirakoulussa samat sävelet kuin kotona lapsiperheessä Hessu on Kristan perheen toinen koira mutta ensimmäinen, jonka kanssa hän on käynyt koirakoulussa.

– Halusin tehdä Hessun kanssa asiat oikein heti alusta asti, jotta välttyisin niiltä ongelmilta, joita kohtasin edellisen koirani kanssa. Ei näitä juttuja välttämättä oivalla, jos ei käy kurssilla.

Krista kertoo ilahtuneensa siitä, että Murren kursseilla koirat ja ihmiset otetaan yksilöinä huomioon.

– Pidän erityisesti siitä, että Murren kursseilla koira otetaan oikeasti huomioon. Ihan niin kuin kotonakin, kurssilla koira saa mennä omalle rauhoittumispaikalleen, jos se ei enää jaksa keskittyä. Tai jos huomaan, että Hessu alkaa turhautua, niin voin hetkeksi suunnata sen huomion vaikka leikkimiseen.

Myös pienet ryhmäkoot ovat miellyttäneet Kristaa. Murren kurssit ovatkin olleet sekä emännälle että koiralle positiivinen kokemus.

– Hessu selvästi nauttii kurssilla käymisestä. Tauoilla se katsoo minua silmiin iloisena ja heiluttaa häntäänsä ikään kuin kertoakseen, että tämä on kivaa, jatketaan!

Kristan mukaan Murren kursseista on tullut hänelle ja Hessulle mukava yhteinen harrastus.

– Omaksi iloksemme on kiva harrastaa jotain ja kehittää kontaktiamme, vaikka meitä ei kilpaileminen kiinnosta.